ZAPPER: Heylen en de Herkomst

Het nieuwe geesteskind van Martin Heylen heeft onze Zapper volledig van zijn sokken geblazen. Nog een beetje gedesoriënteerd begint hij daarom maar met de conclusie: Heylen en de Herkomst is een enorm sterk staaltje televisie. Ontroerend, respectvol, intrigerend, beklijvend, onderhoudend. Proficiat, Martin!

tv-tip-er-gaan-tranen-vloeien-in-heylen-en-de-herkomst-id5518642-1000x800-n

Martin Heylen is terug. En hoe! De eerste aflevering van Heylen en de Herkomst, met een ijzersterke Elodie Ouedraogo in de hoofdrol, was een absolute parel die even hard schitterde als ontroerde. Als perfecte reisgezel en respectvolle televisiemaker brengt Martin de emotionele reis van zijn ‘gast’ in beeld. En die is behoorlijk heftig!

Na dertig jaar keert de ex-topatlete terug naar haar land van herkomst, Burkina Faso, waar ze aan de luchthaven meteen geconfronteerd wordt met haar moeder, haar broer – die ze eerst nog ‘monsieur’ noemt – een aantal zussen en tal van andere bewonderaars. De ontroering bij de familie Ouedraogo en de onwennigheid (maar evenzeer warmte) bij Elodie spatten van het scherm! Een mens zou van minder goedlachs worden.

Maar die lach blijft niet op de lippen van Elodie hangen. Eerst wordt ze opgeschrikt door een stel kippen, later door haar vader die onverwachts vanuit de Verenigde Staten telefoneert en dan door haar moeder die tegen haar liegt, in haar gezicht. De ingehouden woede van Elodie – en Martin die haar emoties moet vertalen voor haar moeder – is op zich al een Televisiester waard. Na de lach komt de traan. En onze Zapper huilt mee!

Wat een ijzersterke vrouw is die Elodie Ouedraogo toch! Maar als Zapper ben ik nóg meer onder de indruk van Martin Heylen, die op meesterlijke wijze – zonder ooit te veel te vragen of te nadrukkelijk in beeld te zijn – zijn sujet in de schijnwerpers zet. Met het allergrootste respect zorgt hij ervoor dat zijn ‘gasten’ zich meer blootgeven dan ze ooit gedaan hebben. Chapeau! En tot volgende week, Martin! (Sebastiaan Bedaux)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s