Luchtvaartmaatschappijen, weeg niet alleen de bagage maar ook de passagiers

Pech voor wie het gewend is zijn halve huishouden mee te nemen op reis of graag met een berg souvenirs terugkeert: JetairFly kondigde aan dat reizigers die een korte of middellange afstandsvlucht boeken nog slechts 15 in plaats van 20 kg bagage per persoon gratis mogen meenemen. Elke extra kilo kost 12 euro. Alleen wie hotel en vlucht in één ­pakket boekt bij een reisagent mag nog altijd 20 kg meenemen. FAA May Adjust Weight Estimates Of Travelers
Volgens JetairFly wordt deze maatregel genomen uit ecologische overwegingen. Hoe zwaarder het vliegtuig weegt, hoe meer brandstof wordt verbruikt en dat is inderdaad slecht voor het milieu. En voor de bankrekening van JetairFly… Vorig jaar vervoerde de maatschappij 3,4 miljoen passagiers. Als een deel daarvan moet bijbetalen, levert dit meteen een gigantisch bedrag op.

Maggie De Block

Allemaal goed en wel, maar als men consequent wil zijn, moet ook rekening gehouden worden met het gewicht van de passagier zelf. Als Maggie De Block met maximum 15 kilogram bagage reist, moet ze niet bijbetalen terwijl een (pluimge)wicht als Axelle Red 60 euro moet afdokken als ze met een koffer van 20 kilogram wil inchecken. Vliegtuigmaatschappijen zouden dus beter bij het inchecken de passagiers met hun bagage op de weegschaal plaatsen. Grote en zware mensen zullen dus moeten bijbetalen, kleine en magere niet. Niet eerlijk? Misschien niet, maar de huidige regeling is dat nog veel minder. (Wim Van de Velde)

JetairflyFatGuy

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s