ZAPPER: Iedereen Duivel

Gisterenavond zond Eén de gloednieuwe realityreeks ‘Iedereen Duivel’ uit, die de kijker een blik gunt achter de Duivelse schermen. Al tijdens de uitzending regende het complimenten op Twitter, maar wie met een kritische blik keek, kon toch niet om het hoge pr-gehalte heen. Erg opzienbarend is de reeks niet, maar het is duidelijk wel feelgood-televisie.

duivel

Dat de realityreeks op social media goed zou scoren, viel wel een beetje te verwachten. Met de Rode Duivels in de hoofdrol kan je tegenwoordig niet veel fout doen. Het is al voldoende om de overwinning van België tegen de aartsrivalen uit Nederland te tonen om een groot publiek te overtuigen van je programma. Gemakkelijk gescoord! Alles wat de Duivels aanraken, verandert in goud, maar in mijn ogen was dit programma eerder verguld.

Dat we een blik achter de schermen krijgen, is natuurlijk een fijn uitgangspunt. We zien hoe nieuwkomers (staf of voetballer) een zelfgekozen liedje te berde moeten brengen voor de hele groep, we zien wie met wie achter de PlayStation zit, wie het beste is in tafeltennis, wie de ancien is, … Vooral het komische duo Vertonghen-Dembele valt erg in de smaak. Ach, wat moet het heerlijk zijn om bij de Rode Duivels te horen. Jongetjes op kamp, die zich na hun zware trainingen laten verwennen door FC De Kampioenen of door kinesist Lieven Maesschalck.

Ook mooi om te zien: hoe vader Marc Wilmots zich ontfermt over zijn jongens. En hoe de spelers op hun beurt respect tonen voor hun trainer. One big happy family. Maar Wilmots is ook een sluwe vos. Zo laat hij laatkomers champagne trakteren voor de hele groep. Champagne die uiteindelijk enkel door de staff wordt opgedronken. Geniaal!

Iedereen Duivel is aangename feelgood-televisie, is mooi in beeld gebracht, maar is eveneens weinig verbluffend en teert te veel op de Rode Duivel-madness die in de aanloop naar het WK leeft. Makkelijk gescoord dus. (Sebastiaan Bedaux)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s