Betalen we straks voor praatje met de postbode?

Postman%20Pat%20and%20Jess

Omdat er steeds minder brieven en kaartjes verstuurd worden, zijn de postbedrijven overal op zoek naar nieuwe inkomsten. In Duitsland denkt men het Ei van Columbus gevonden te hebben: wie inschrijft op ‘PostPersönlich’ mag er op rekenen dat de postbode elke dag aanbelt om een praatje te maken. Met deze – uiteraard betalende – service wordt vooral op alleenstaande senioren gemikt. Als deze dienst een succes blijkt, is de kans reëel dat bpost in ons land volgt.
De postbode komt bij iedereen langs en geniet bij de meeste mensen een groot vertrouwen. Het is dan ook niet onlogisch dat aan een dergelijke taakverruiming wordt gedacht. Maar gaat het wel degelijk om een verruiming? In veel gevallen bekommert de brievenbesteller zich al om de klanten die hulpbehoevend zijn en is hij waakzaam als de rolluiken onverwacht beneden blijven. Door dit aspect van de job betalend te maken, is de kans groot dat mensen die niet willen of kunnen betalen op een andere manier behandeld worden.

Wie 40 euro per maand neertelt – het bedrag waarvan sprake in Duitsland – mag rekenen op een dagelijkse babbel en de bekommernis van de postbode, bij de anderen blijft de service beperkt tot het snel-snel bussen van de brieven. We zijn benieuwd welke richtlijnen de Post zal meegeven aan het personeel. Wat te doen als een ‘PostUnpersönliche’ de postbode aanspreekt? De gierigaard straal negeren en doorlopen? Hem van antwoord dienen en daarna meteen een factuur onder de neus steken? Een euro per zin, twee euro extra voor een glimlach? Bpost, we rekenen er op dat dezelfde service voor iedereen deel uitmaakt van de prijs van de postzegel. Merci facteur! (Wim Van de Velde)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s