Komt het nog goed met dit landje?

blackout-300x200Wat heb ik deze week meermaals met verbazing de actualiteit gevolgd. En hoe kijkt een modale burger, die het allemaal wat volgt maar niet in detail, tegen dit schouwspel aan?
Het verhaal van de nieuwe straaljagers. Wat een klucht. Laat ons hopen dat de aankoop van die dure vliegtuigen niet doorgaat. De manier waarop alles geënsceneerd wordt, voorbereid, gepland… Heel sluw en leep, lijkt me. Speelt de lobby? Steekpenningen? Belangen? Heel verhelderend daarbij was wel de toelichting van Jens Franssen op Radio 1. Topjournalistiek. Dank u daarvoor.
De federale regeringsvorming en de benoeming van de Belgische Eurocommissaris. De politieke partijen in Wallonië lusten elkaar ondertussen rauw…als dat al niet geval was. Binnen MR zit het ook al goed mis tussen enkele kopstukken. En die partij is dan de enige Waalse die in de federale regering zou komen en dus ook nog eens een groot aantal posten zal krijgen en moeten invullen. CD&V zat met een dilemma en hakte finaal de knoop door. Marianne gaat Champions League spelen in Europa. Sorry Kris, we krijgen wellicht een Waalse premier. Of gaat Bart toch nog voor de “16”? Toch wel vreemd inderdaad, dat de winnaar van de verkiezingen hier precies op het tweede plan meedoet. Ondertussen gaf onze vorst dan weer verlenging aan Kris en Charles. Zou Koning Filip niet kunnen melden dat de verlengingen om zijn en we over moeten gaan tot het nemen van strafschoppen? Alsjeblieft… vorm die regering, verdeel de postjes en ga aan de slag. De modale burger volgt alweer niet meer. Ik vrees al lang dat dit alweer een hele tijd is.
En dan gans de discussie over het energie-infarct dat dreigt in ons land. Zal het allemaal zo ver komen? Laat ons allen wat spaarzamer leven, wat letten op ons energieverbruik. Dat wel. Is men hier al niet onnodig paniek aan het zaaien? Uiteraard moeten er noodscenario’s voorhanden zijn. Maar die moeten sowieso al bestaan in geval van nood. Jean-Luc Dehaene zaliger zei het zo mooi… laat ons de problemen oplossen als ze zich stellen. Gelijk heeft hij…nog steeds.
Deze week was er ook de deadline van de transfers in het internationale voetbalwereldje. Afschaffen die “handel” aub. Competities zijn overal al bezig. Clubs doen het seizoen uit met de spelers en omkadering waarmee ze het seizoen gestart zijn. Ontslaan ze hun coach…doen ze het seizoen maar uit met de assistent. Zijn er geblesseerden in de kern… spelers genoeg en jeugd kansen geven. De topclubs in Europa hebben ongekende en schandalige schulden…maar blijven doodleuk miljoenentransfers doen. Begrijpe wie kan. Fairplay op het veld promoten…dat wel. Mag het dan ook op financieel vlak aub?
En wat te denken over IS? Walgelijk. En wat bezielt sommigen uit onze westerse wereld om daar mee te gaan strijden? Begrijpe wie kan, ook hier. Intriest allemaal. Wat is de oplossing. Sorry dat ik het moet schrijven, maar schakel die knettergekke gasten ginds uit. Blijkbaar zijn die nog erger, rijker, … en dus gevaarlijker dan Al Qaida. Man man, het zijn zotten, niet?
En zo waren er nog wel wat zaken deze week, niet? De start van het nieuwe schooljaar. De verkeersellende en mobiliteitsproblematiek in Gent. Het nieuwe televisieseizoen (met oa de verheerlijking van het BV-schap…geeuw geeuw) is gestart. De dood van beloftevolle wielrenner. Het poederproces in Limburg waar quasi alle topadvocaten van ons land in meedoen.
Teveel om op te noemen. Maar ik blijf het graag volgen. (TVV)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s