Komt het nog goed in dit landje? Bis.

Michel2
Het aanbod was opnieuw groot, maar we moeten keuzes maken…
Laat ons beginnen met de missie van de F16’s in Irak. Klaarblijkelijk hebben onze jongens nu ook daadwerkelijk actie moeten ondernemen en zijn wij dus officieel in oorlog met IS. Daar waar je zou verwachten dat er bitter weinig info prijs gegeven wordt, gezien de gevoeligheid maar ook de veiligheid van onze jongens in hun missie, staat minister van Defensie De Crem de pers lustig en uitgebreid te woord. De baas mag altijd wat meer zeker? Maar of hem dat nu zo goed zal uitkomen…? Ik zal maar niet schrijven dat er koppen zouden kunnen rollen… want die figuurlijke uitdrukking is in deze thematiek absoluut niet op zijn plaats. Ik hoop dan ook maar dat onze betrokkenheid in de strijd tegen IS geen gevolgen heeft voor landgenoten die in die gevaarlijke regio of elders vertoeven… Dergelijke gruwelijke taferelen doen me rillen en kokhalzen. Hoe wreed kunnen mensen zijn?

Tijd voor een ‘bruggie’

Over naar de brug in Antwerpen dan… Want ook daar is er blijkbaar een rol weggelegd voor het leger. Ah ja, lijkt me logisch. Alleen heeft men daar wat inschattingsfoutjes gemaakt met betrekking tot de volkstoeloop en het handelen van die bezoekers. Natuurlijk gaan die niet in “mars”-tempo – je kent ze wel hé…die sportieve wandelaars die in het weekend hun kilometers afmalen – over die brug. Uiteraard gaan die keuvelen, wat kijken, wat foto’s nemen, misschien hier en daar ook een “bruggie” (lees: selfie op de brug ) nemen, … En zo gebeurt het dat ook de burgemeester in de file staat. Tja, zo gaat dat. Gevolg van heel deze toestand: een pak mensen ontgoocheld naar huis. Allez, bij de volgende viering gaan we dat toch anders aanpakken hé?

Langer werken

Tussendoor ook even melden dat er eindelijk een federaal regeerakkoord is. Daarvoor was oa een marathonzitting nodig. Alsof dat de enige manier is om eruit te geraken? Maar allez, hiep hiep hoera. En vooral, we mogen allemaal langer gaan werken in de toekomst. Misschien moeten we dringend ook eens een discours opstarten hoe we de invulling zien van “gaan werken”. Want op mijn 67ste zie ik mij niet mijn job uitvoeren zoals ik hem momenteel doe… Er was ook fijn nieuws trouwens van over de taalgrens. Politiek gaat over de inhoud en niet over de postjes… Nu de Europese posten ingevuld zijn, weet Reynders ook hoe laat het is en is hij plots weer vriendjes met Michel. Een vice-premierschap ziet hij wel weer zitten onder Michel. Allez, vooruit. Weer gelukkige mensen. Ja, dan was het aan Vlaamse kant wel wat minder met Rutten en Beke. Ruzie in ’t kot en de poppen aan het dansen. Man man man…de Wetstraat, het leven zoals het is. Daar zaten we nu echt op te wachten. Gelukkig kwam er een professionele relatiebemiddelaar tussen, vlug een zoekertje uit Het Laatste Nieuws geraadpleegd bij de rubriek vriendschappen en het was weer koekenbak. Ze zaten als een verliefd stel in Reyers Laat, de avond van de regeringsvorming. Super. We kijken ernaar en denken er het onze van… in afwachting dat we weer eens mogen gaan stemmen…en ze ons weer vanalles zullen beloven.

Exit de redder van Cercle

Over naar de sport. En laat ons voor de verandering maar weer starten met het voetbal. Wat een belachelijke toestanden blijf ik daar vaststellen… Cercle ontslaat trainer Lorenzo Staelens. Die man was tot voor kort nog de redder van Cercle…toen ze aan de rand van tweede klasse stonden. Maar blijkbaar is de “chemie” zoek…en al evenzeer de punten dus. Nu, er is intern wat strijd…dus krijgt eerst de hulpcoach zijn kans alvorens Glenn De Boeck zijn blijde terugkeer viert.
En Standard Luik…de vurige stede met zijn al even vurige voetbalclub, coach, spelers, voorzitter, … Bij nader inzien is alles daar vurig precies. Tja, voortaan speelt Standard zijn matchen zonder scheidsrechter… want ze zijn toch al tegen Standard en zulk een scheidsrechters willen ze niet meer voor hun matchen. Ja, binnenkort komt er een catalogus op de markt met daarin het aanbod van scheidsrechters. Daarin staat precies vermeld, hoe het met de voorkeuren is gesteld… wie anti Standard is, anti Club, pro Anderlecht, … met welke grensrechters ze werken en diens score op de buitenspelvaltest… Misschien een tip voor de makelaars…kunnen ze zich ook op die markt gooien en een stevig graantje meepikken.
Hopelijk krijgt Dury nog wat respijt bij Zulte, want ook daar gaat het niet zo lekker precies. Ze zijn daar dit seizoen al meer in de Gaverbeek beland, dan dat ze er glansrijk over sprongen. Het water staat aan hun lippen.

Aan de schandpaal

Triest nieuws was er ook voor tienkamper Thomas Van der Plaetsen. Hij bleek bij een controle afwijkende waarden te hebben. In no time werd hij aan de schandpaal genageld. Een volgende dopingzondaar. Maar wat bleek… Veel erger nieuws, want kanker vastgesteld en met spoed enkele dagen later al geopereerd. En dan hoor je op de radio over de voorlopige schorsing… ook al was er meteen erna het verschrikkelijk slecht medisch nieuws over de oorzaak van zijn afwijkende waarden…hij gaat via een hoorzitting de kans krijgen om zich daar te verdedigen en zijn zaak uit de doeken te doen. Op die manier kan de commissie zich buigen over zijn voorlopige schorsing. Absurdistan en totaal onaanvaardbaar, dergelijke praktijken. Dringend aan herziening toe. En laat Thomas maar een zaak aanspannen om schadevergoeding te eisen. Absoluut doen.
Gelukkig konden we ons de voorbije periode ook wel optrekken aan opnieuw een ereplaats voor Greg Van Avermaet (op het WK) en de schitterende prestatie van de volleydames op het WK in Italië.
Zo, ik kijk alvast uit wat de komende dagen te bieden hebben. (TVV/foto belga)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s