ZAPPER: De Recherche

Van de makers van De Rechtbank. Als je die woorden in de bio van je nieuw programma kan zetten, creëer je hoge verwachtingen. Gelukkig lost De Recherche, waarbij de kijker het echte politiewerk in een vet Gents accent krijgt voorgeschoteld, die verwachtingen meer dan in!

vier

Waarom zou je als televisieminnende Vlaming nog naar (herhalingen van) Flikken kijken, als je in De Recherche een realistischer, humoristischer en Gentser beeld krijgt voorgeschoteld? Voor het eerst krijgen we te zien hoe een misdaadonderzoek van A tot Z gevoerd wordt en hoe de verschillende teams van de Lokale Recherche Dienst in Gent te werk gaan om hun zaak op te lossen. Als kijker leren we vooral dat deze job het ene moment razend spannend kan zijn, terwijl je ’s anderendaags urenlang en zonder resultaat in een hete wagen op een verdachte moet zitten wachten.

In de eerste aflevering van De Recherche kwamen gisteren (slechts) twee cases aan bod, beide drugsgerelateerd. In zaak 1 gaan de teams van de LRD en COPS op zoek naar een nogal succesvolle marihuanadealer die haast elke drie minuten een nieuwe klant aan de deur lijkt te krijgen. “Hij doet het beter dan de bakker hier recht tegenover”, lacht één van de vrouwelijke rechercheurs in de anonieme politiewagen. Niet veel later moeten ze de achtervolging inzetten wanneer hun hoofdverdachte er met zijn BMW 3-reeks vandoor gaat. Na enkele snelle minuten (en bij sommige politieagenten zonder gordel!) wordt de dealer aan een tankstation gevat en maakt de kijker haast onmiddellijk kennis met rechercheur Hassan die zijn talent voor ondervraging tentoonspreidt. Het gesprek tussen hem en de marihuanadealer levert enkele momenten van toptelevisie op.

Dat politiewerk ook saai kan worden, zien we in deel twee van De Recherche. Urenlang wordt er in verschillende anonieme voertuigen gewacht op een vrouwelijke speed-dealster die uiteindelijk beslist heeft om een avondje vrij te nemen en die in haar eigen tuin door te brengen. Jammer voor de flikken, die in oververhitte wagens de wacht houden om de drugsdealer op heterdaad te kunnen klissen. Vreemd genoeg leveren hun saaie uren nog ietwat spannende en vooral geloofwaardige televisie op.

De Recherche, elke dinsdagavond om 21.05u op VIER.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s