Een heel jaar Music for Life aub

141201_music_for_life_sam_linde_vincent_1We naderen de warmste week van het jaar. Met dank aan Studio Brussel. Verschrikkelijk veel mensen, verenigingen, sportclubs, scholen, bedrijven, … gaan aan de slag – de één al creatiever dan de ander – om een flinke som geld in te zamelen voor een goed doel.Fantastisch. Iedereen slaat de handen in elkaar om samen iets moois te verwezenlijken. En wie geen actie op touw zet, kan gewoon een liedje kopen. That’s the spirit. Hartverwarmend.

Uiteraard gebeuren er doorheen het jaar vele acties en benefieten voor allerlei goede doelen. En alle respect daarvoor. Houden zo. Broodnodig. Maar dit is anders. Zo alles geconcentreerd op één week, heeft iets magisch. Het doet iets met mensen. Het schept een sfeer. Het smeedt een band. Het roept samenhorigheid op. Het stimuleert. Het inspireert. Het stemt tot nadenken. Het geeft een warm gevoel. Het geeft voldoening. Je voelt dankbaarheid. Je voelt dat je iets bijdraagt. Je voelt je betrokken. Je maakt een verschil. De media pikken dit op. Er verschijnen positieve verhalen.

Wat een verschil met de berichtgeving die we de laatste tijd te verwerken krijgen. Stakingen vliegen ons deze dagen om de oren…straks meer dan dat er aan besparingsmaatregelen wordt genomen. De vraag dient gesteld wat die stakingen bijdragen tot gelijk welke oplossing? Over vliegen gesproken… Er werd bekend dat blijkbaar een legervliegtuig is ingezet om onze koning en enkele leden van de regering naar Brazilië te vliegen om er onze Rode Duivels aan te moedigen op het recente WK voetbal. Op kosten van de belastingbetaler dus. U en ik. Misschien moeten we een actie op touw zetten voor die mensen? Want blijkbaar laat hun salaris het niet toe om zelf dergelijke snoepreisjes te boeken en te betalen. Ocharme toch. En wat te denken van de dagelijkse stroom aan geweld en terreur die we voorgeschoteld krijgen: uit de VS, Syrië, Nigeria, Kenia, Oekraïne, … De herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog staan in schril contrast met deze dagelijkse bloedige walging.

Pagina’s kunnen er vol geschreven worden met dagelijkse negatieve berichtgeving: van economische malaise tot en met gewelddadig nieuws en menselijk leed.

Juist daarom een warme oproep: koester de actie van StuBru en draag een klein steentje bij. In Gent zijn we een muzikale held verloren die zong “Geef al je geld aan de arme kinderen”. Maar met Bram Vermeulen verloren we jaren geleden ook veel te vroeg een groot artiest…en die zong over het verleggen van die ene steen… Als ieder van ons een steentje verlegt, komen we wellicht al een heel eind. Ik wens het onze samenleving toe.

Vlierke

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s