ZAPPER: The Voice Kids

Na de eerste week van het nieuwe televisienajaar staan er op onze blog drie negatieve Zappers, één twijfelgeval, maar afsluiten doen we met een positieve recensie. En wel die van The Voice Kids op VTM. Ontroerend, verrassend, indrukwekkend, schattig… Kiest u zelf maar welke beschrijving het best past!

tvk_s1_blinds_coaches_05

Met The Voice (voor volwassenen) heeft VTM al enkele jaren een kijkcijferkanon in huis. Geen wonder dus dat er ook een afgeleide voor kinderen gemaakt wordt. Of dat een goede zaak is – want horen kinderen wel thuis in de harde showbizzwereld? – laat ik even in het midden. Het levert alleszins wel alle ingrediënten voor een beklijvend programma. Zeker als je kleine talentjes als ‘operazangeres’ Camille, de jongen met de ukelele en ‘elfje’ Juliëtte kan voorschotelen!

Net als in The Voice moeten de kandidaten er met hun stemgeluid voor zorgen dat de coaches – in dit geval Regi, Natalia en Sean Dhondt – op de knop rammen en zich omdraaien. Af en toe slaagt een jong zangertje of zangeresje daar niet in, waarna de tranen volgen bij weerzien met mama en papa. Het is pijnlijk om te zien hoe grote dromen en hoge ambities van kleine mensjes plots in duigen kunnen vallen. Emo-tv!

Maar tegelijkertijd serveert The Voice Kids ook een handvol natuurtalentjes, die het publiek en de jury met verstomming slaan. Nadat de kleine Camille klaar was met haar stukje opera kon Sean nog nauwelijks op zijn benen blijven staan en verbeet harde tante Natalia een traan. ‘Elfje’ Juliëtte pakte even later nog uit met haar betoverende versie van A Team van Ed Sheeran. Televisiekijkend Vlaanderen kreeg het thuis even moeilijk.

Of kindjes van 9 of 11 jaar al zo in de spotlights moeten staan, is natuurlijk een ander verhaal, maar het levert alleszins wel spectaculaire televisie op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s